Cantina = 1. mexická restaurace

Cantina je první mexickou restaurací, která byla otevřena v Praze roku 1997 a to na pražském Újezdě. Restaurace se vyznačuje svou výbornou kuchyní, ale i velmi příjemnou atmosférou a pohodou, díky které se restaurace stala jednou z velmi vyhlášených na území hlavního města Praha. Po sedmnácti letech své existence si získala Cantina spoustu stálých hostů a příznivců a to kupodivu především z české klientely.

Cantina, jako jediná mexická restaurace v Praze, měla tu čest připravovat od roku 2002 pohoštění v rámci oslav výročí nezávislosti Mexika pro Mexickou ambasádu. Pro všechny zaměstnance je velkým uznáním to, že si tuto restauraci vybrali ambasadoři k podpoře takto významných oslav a jsou po mnoho let velmi spokojeni a každoročně se Cantina těchto oslav účastní.

V jídelním lístku naleznete samozřejmě primárně jídla mexická, ke kterým Vás personál velmi ochotně doporučí i pití. Z nabídky alkoholických nápojů nezapomeňte ochutnat pravou mexickou tequilu, která je tradičním nápojem, který se vyrábí z modré Agave, jenž zraje na rozsáhlých plantážích po dobu 8-12 let.

V období sklizně-jimadores-(dělníci sklízející agave) ručně mačetami osekávají listy a obnažují tzv. srdce rostlin-piňas. Ty se odvážejí do destilerií, kde se nejprve vaří, poté mletím získávají štávy až po zkvašení fermentačním procesem. Destilací se získá surový destilát,který se ukládá do skleněných nebo keramických nádob, příp.se nechá uzrát v sudech.