Bramborová roláda se dvěma náplněmi a špenát

Z den předem uvařených brambor, solamylu, dětské krupičky, mléka a vejce vypracované bramborové těsto, to naplněné anglickou slaninou a zelím, uvařené ve formě rolády na páře. Na plátky pokrájěná roláda servírovaná spolu s podušeným špenátem, přelitá sádlem s orestovanou cibulko

Ingredience:

Na rolády s náplní:
800 g brambor
250 g dětské krupičky
250 g anglické slaniny
250 g kysaného zelí
1 ks vejce
1 lžíce solamylu
trochu mléka
špetka soli
napařováček v hrnci s trochou vody a poklička
Na špenát:
1 balení špenátového protlaku
50 cl smetany 30 %
2 ks stroužky česneku
1 ks cibule
sádlo dle potřeby
solamyl
Ostatní:
3 ks cibule
sádlo

Postup:

1. Brambory uvaříme nepříliš do měkka a to ve slupce, den předem
2. Druhý den je oloupeme, nastrouháme, smícháme s krupičkou, solí, solamylem, vejcem a v případě potřeby trochou mléka, vypracujeme těsto, které si rozdělíme na dvě části, ty rozválíme do obdélníku silného asi centimetr
3. Na jeden plát vyskládáme anglickou slaninu, na druhý kysané zelí, které jsme propláchli, zbavili vody a prosladili
4. Rolády zavineme a vaříme v páře 30 minut
5. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, pak povolený špenát (lze i z čerstvého, pokud máme), podusíme, dochutíme solí, pepřem, česnekem, zahustíme trochou solamylu, který jsme si rozpustili ve vodě, zjemníme smetanou a již nevaříme
6. Jednotlivé porce na talíři zdobíme smaženou cibulkou, kterou jsme orestovali na sádle.

Zdroj: http://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/bramborova-rolada-se-dvema-naplnemi-spenat/