Bábovičky se srdcem

  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
  • 100 g změklého másla
  • 3 vejce, žloutky oddělené od bílků
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g mletých lískových oříšků nebo mandlí
  • 12 kostiček bílé čokolády (co nejkvalitnější, s vysokým obsahem kakaového másla)
  • špetku soli
  • tuk a jemný krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček

 

Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo na 160 °C (horkovzdušnou). Tmavou čokoládu rozpusťte.
Šest formiček o obsahu nejméně 100 ml vymaštěte a vysypte cukrem. Máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu vyšlehejte do pěny, po jednom vmíchejte žloutky, potom mouku prosetou s práškem do pečiva a mleté oříšky nebo mandle. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně přimíchejte k čokoládové hmotě.
Formičky naplňte ze dvou čtvrtin čokoládovou směsí, navrch položte vždy 2 čtverečky bílé čokolády a překryjte tmavou směsí. Náplň při pečení hodně nabývá, proto by měla dosahovat nanejvýš do tří čtvrtin výše formičky.
Formičky postavte na plech a pečte 15–20 minut. Sejměte z plechu, nechte asi 15 minut chladnout mimo troubu a opatrně vyklopte na talíř. Pak už rychle servírujte, aby vám tekuté překvapení uvnitř báboviček neztuhlo!