Konvektomat – nový rozměr vaření

Konvektomat je profesionální kuchyňské zařízení, které (mimo jiné) kombinuje vlastnosti horkovzdušné a parní trouby. Tím pádem může produkovat jak suché, tak vlhké teplo nebo jejich kombinaci, a to při různých teplotách. Je tedy vhodný pro mnoho způsobů tepelné úpravy jídel, včetně pečení, smažení, grilování, vaření v páře, nebo blanšírování. Mezi výhody této technologie můžeme řadit krátké časy vaření a šetrnější způsob úpravy pokrmů, které obě vedou k vyšší nutriční hodnotě připravovaných jídel a zachování vyššího množství vitamínů, v porovnání s běžnými způsoby tepelné úpravy.

Hlavními způsoby provozu jsou pára, horký vzduch, a nebo jejich kombinace. Toto vede k možnosti pečení při nastavení úrovně vlhkosti, díky čemuž je možné pokrmy připravovat šťavnatější a chutnější.

Prvotřídní konvektomaty značky UNOX, která má svou tradici nejen na místě svého vzniku, v Itálii, ale taktéž celosvětově jako prvotřídní výrobce gastro vybavení. Konvektomaty UNOX patří mezi nejprodávanější konvektomaty v České republice a v nabídce jsou dvě modelové řady. Na výběr je také možné elektrické či plynové provedení konvektomatu.

V modelové řadě ChefTop naleznete konvektomaty oplývající všemi základními funkcemi- pečení horkým vzduchem, vaření v páře, smažení, grilování, ale i možnost pečení pizzy a udržování jídla.

Na rozdíl od modelové řady konvektomatů UNOX ChefTop, mají konvektomaty UNOX ChefLux navíc funkci regenerace, možnost zavařování a sušení ovoce, vaření sous-vide, speciální funkce na kynutí těsta a další.

Konvektomaty UNOX by rozhodně neměly chybět v žádném profesionálním gastronomickém podniku a zajisté zaručí kvalitu, která se snoubí s perfektním designem a propracovaným patentovaným systémem funkcí.

CHEFTOP MIND.Maps™

Lehce ovladatelný jako vaše vlastní dlaň. Přirozený jako vaše mysl. Rychlý jako pohyb oka. Nová řada profesionálních konvektomatů UNOX CHEFTOP MIND.Maps™ boří veškeré hranice mezi ideou ve vaší mysli a připravovaným pokrmem. Jedním pohybem ruky. CHEFTOP MIND.Maps™ ONE a CHEFTOP MIND.Maps™ PLUS zajišťují kompletní kontrolu varného procesu s maximální tvůrčí svobodou. MIND.Maps™. Osobitý styl. Jedním pohybem.

Mít k dispozici inovativní technologii pouze nestačí. Chcete-li se odlišit od ostatních, musíte ji umět bez sebemenších pochybností ihned použít. To vám zaručí MASTER.Touch One™: dotykový displej LCD, skrze který ovládáte veškeré funkce konvektomatu. Okamžitě, bez zdlouhavých studií. Díky kontrolnímu panelu fungujícímu na základech vizuálního jazyka přejdete od manuálního nastavení varných parametrů k jejich zakreslování vteřinu po vteřině až ke kompletnímu ovládání veškerého příslušenství. Uložitelné a kdykoli znovuopakovatelné varné a pečící procesy. Když je ovládání nejmodernější technologie snadné a intuitivní, jsou její přínosy viditelné ihned.